All posts by Mette Bohart

Ridder-akademi 9. december 2017

Ridderakademi

Lørdag d. 9.12.2017 kl. 11-15:00

Borgherren på Ulvsborg, hr. Riber Ulv er taget på korstog med mange af de voksne mænd. Det er ufredstider og Ulvsborg har brug for mere mandskab til forsvarsstyrken.

Riddersaspiranterne kan først indgå i direkte kamphandlinger når de når skelsår og alder. Men det tager mange år at opnå råstyrke og psyke til at møde modstanderne på valen – uanset om det er den koleriske borgherre på Dragsholm, der raider vores marker, eller om man vil med hr. Ulv med på togt, imod de hedenske vendere på Rygen.

Dagens program indeholder fægtetræning, eksercits med spyd samt skydning med bue og pil. Hvis vejret tillader det så tager vi en tur i skoven med en øvelse i krigs-live.

Der er en varm middelaldersuppe til frokost.

Pris kr. 50,- som kan betales med mobilepay (21773323) eller i butikken ved ankomst.

Aspiranterne skal være store nok til at være alene med min Kaptajn og Sergent i de 4 timer træningen varer. Forældre kan bruge tiden på julestuen i Ulvsborgbutikken eller tage på juleindkøb i Asnæscentret, mv.

Guds fred

Hr. Rødsten, Borgfoged på Ulvsborg.

 

Skoletjeneste 2017

Skoletjenesten på Ulvsborg tilbyder flere forskellige undervisningsforløb. Fra et besøg på nogle timer, med eller uden instruktør, til Lejrskole i Middelalderen.

Alle undervisningsforløb for folkeskoleelever understøtter Fælles Mål i et eller flere fag, og flere kommer omkring punktet “Absalon” i folkeskolens Historiekanon.

LINK: Læs mere om vores tilbud her i vores Skoletjenestefolder

Besøg og undervisning for elever på ungdomsuddannelserne kan tilpasses jeres behov, og kan foregår med og uden instruktør.

Vi er i øjeblikket igang med et samarbejde med Museum Vestsjælland, om et fælles Skoletjenesteprogram på Ulvsborg.
Indtil det er færdigt, fortsætter vi Skoletjenesten som hidtil, med skræddersyede undervisningsforløb til alle klassetrin.

Skriv til Skoletjenesten@Ulvsborg.dk med dine ønsker, så vender vi tilbage med et tilbud til jer.

EFTERÅRS FERIE 16. – 20. oktober Smag på Middelalderen

16.-20. oktober 2017 – KØB BILLET HER

Åbningstider:
Hver dag fra 10.00 – 17.00
Indgang:
Dagspris Kr. 95,- Partoutkort til hele efterårsferien kr. 145,-
Børn under under 3 år har gratis adgang.

Efterårsferien står i madens tegn. Vi slagter, bager, og smager på middelalderens mad der bar præg af spændende krydderier langvejs fra og som vi i dag mest forbinder med julen.

Det vil desuden også være muligt at give håndværkerne en hånd med bygningen af vores nye håndværkerhus, slendre eller slynge et bånd med borgens dygtige vævekoner, besøgekroen i Salshuset og  nyde udsigten fra tårnet. For børnene vil det være muligt at deltage i væbnertræning.

Som noget helt nyt i år har vi indrettet Salhuset som kro hvor vores gæster vil have mulighed for at stille deres sult og tørst på ægte middelalder maner.   Menuen kan ses her

 

EFTERÅRSFERIE 16. – 20. Oktober Program

EFTERÅRSFERIE 2017

Ulvsborg byder på mange forskellige aktiviteter. Har du brug for at vide nøjagtig hvad der foregår hvornår kan du se det i programmet 2017 Efterårsferie program

Det er lavet med forbehold for ændringer. Vi vil på dagen forsøge at have den senest opdaterede version for dagen liggende i butikken og kroen.

Udover de programsatte aktiviteter har Ulvsborg besøg af en del handlende der faldbyder deres varer til fordelagtige priser. Handelsboderne, kroen og ølteltet har åbent hele dagen.

DEN SORTE RAVN byder på historisk mad og historier om maden. Køkken har åbent til kl. 18 Menuen kan du finde HER

ØLTELTET  Godtøl og saltkringler, saft og kager.

STENBODEN sælger krystaller, sten og andre middelaldervarer. Her vil der desuden også være formidling om Hildegard Bingen

SKIND & MJØD BODEN sælger, ja rigtig gættet skind og mjød 😉 og er iøvrigt gode for en rigtig røverhistorie

ULVSBORGS Krambod sælger et udvalg af de varer du også finder i butikken.

 

 

 

Buekonkurrence 2017

Tirsdag d. 1/8 – fredag 4/8-2017 – KØB BILLET HER

Selve buekonkurrencen forløber over disse fire dage. Mandag d. 1/8-2017 er der indskrivning af skytter og testskydninger på banen.

Tirsdag og onsdag klokken 14:00 individuel bue konkurrence, Tirsdag eftermiddag afbrydes konkurrencen klokken 15:30-16:00 af bueryttershowet og genoptages klokken 16:00.

Torsdag og fredag klokken 14:00 bue konkurrence for hold

 

SommerSummarum uge 29 17.juli-21.juli 2017

Mandag – fredag klokke 8:00 – 10:00 Gratis adgang

Hvis publikum efterfølgende ønsker at blive til Ulvsborgs eget Riddertids arrangement betales entré. Dette kan med fordel gøres om morgenen ved ankomst til Ulvsborg.

SommerSummarum holdet har i år valgt at sende en uges live morgen tv fra de skønne rammer omkring Ulvsborg Historisk Værksted. Vi glæder os til at byde dem velkommen og se hvad de har fundet på af sjov og ballade. Kom og vær med til at skabe nogle festlige kulisser omring optagelserne hver morgen.

V glæder os til at se jer.

 

 

Riddertids festival 2017 17.juli-23.juli 2017

SommerSumarum sender live hver morgen fra Ulvsborg(man-fre)

I uge 29 er der igen Ridderturnering på Ulvsborg. Hele ugen op til har borgens beboere og de tilrejsende gæster travlt med at gøre klar til weekendens festligheder.  Der er masser at se på efterhånden som boderne skyder op på pladsen og ridderne ankommer. Heldigvis er der mulighed for at købe en uge billet så man kan komme forbi lige så mange gange man har lyst i løbet af ugen. Tryk på billederne herunder og læs nærmere om de forskellige aktiviteter vi har på programmet.

 

Middelalder gourmet 11.juli -15.juli 2017

I uge 28 har vi fokus på mad i middelalderen. Vi slagter, laver pølser, koger, steger og smager på mad fra middelalderen. Som noget helt særligt vil Ulvsborg være åben om aftenen for dem der har lyst til at deltage i vores højbords arrangement. Klik på billederne herunder og læs nærmere om de forskellige aktiviteter vi har på programmet.

 

 

 

 

 Den 11. – 15. juli 2017 Middelaldergourmet

11.-15. juli 2017 – KØB BILLET HER

Åbningstider:
Hver dag fra 10.00 – 17.00
Indgang:
Dagspris: kr. 95,-. Partoutkort til hele eventet kr. 145,-
Børn under 3 år har gratis adgang.

I Ulvsborgs første åbnings uge sætter vi fokus på middelalderens mad.

Vi inviterer vores gæster til at være med til at slagte, ryge fisk, stoppe deres egen pølse, besøge vores bigård og smage på Middelalderens mange krydderier.

Det vil desuden også være muligt at give håndværkerne en hånd med bygningen af vores nye håndværkerhus, slendre eller slynge et bånd med borgens dygtige vævekoner eller få en rundvisning i Salshuset og tårnet. For børnene vil det være muligt at deltage i væbnertræning.

Siden her opdateres efterhånden som programmet bliver mere udførligt.