Påskemarked 25.3 – 2016

Gratis Entré – kl. 11.00 – 16.00 – fredag d. 25.3

Der er noget for både store og små, når Ulvsborg Historisk Værksted slår dørene op til årets Påskemarked. Så tag hele familien med på en påsketur ud i naturen og ind i historien.

Her kan I oplev riddere og vikinger gå til hinanden med våben i hånd. Og hvis man synes at det med rigtige stålvåben er lidt vildt, stiller rollespilsgrupperne Ravnsholt/Reopos og Jyderup Live op med en kamparena, hvor man kan prøve kamp med bløde rollespilsvåben.

Følg uldets vej, fra det sidder på fåret til det bliver til smuk tøj i flotte farver. Hyrden og hans hyrdehund viser hvordan en fåreflok flyttes rundt på området, og børnene får også mulighed for selv at prøve kræfter som hyrde. Tilbage på Ulvsborgen skal fårene klippes, og ulden spindes og farves til garn.

Naturvejlederne fortæller om forårsplanterne, der kan bruges til mad og drikke, og om røgning af fisk. Og biavleren fortæller om biavl i fortid og nutid.

I boderne kan du købe alt fra fåreskind og vikingehåndværk til kaffe og kage.

Program:

Hele dagen:

Historisk værksteder, arbejder med træ og tekstil
Kamparena med Rollespilsvåben
Sminkebod
Salgsboder

12.00 – Hyrden og Hunden: Oplev hyrden på arbejde når fårene skal flyttes og klippes. Børnene får mulighed for selv at prøve at hyrde fårene. Resten af dagen arbejder hyrden og naturvejlederen med de historiske håndværkere, for at få spundet og farvet ulden, så den er klar til brug

13.00 – Kampshow og våbenfremvisning – Se ridderen og vikingen gå til hinanden med deres våben.

14.00 – Naturens Spisekammer – Hvilke forårsplanter kan bruges til mad og drikke? Og hvordan foregår det når fisk skal konserveres i røgovnen? naturvejlederen fortæller om de mange hemmeligheder i naturens spisekammer.

15.00 – Biavl, i middelalderen og idag – Hvordan holdt middelaldermennesket bier, og hvordan gør man idag?